Ierusalim insusi numele evoca ideea unei paci si universalitati, dincolo de nationalism, dispute rasiale, credinte religioase si bariere politice.
Ierusalimul a fost din totdeauna o punte de legatura intre diferite rase si lumi.
Concentrate pe doar cateva sute de metri patrati se gasesc Moscheea Al-Aqsa, Mormantul Sfant si Zidul Plangerii, cele mai important locuri sacre ale principalelor trei religii monoteiste.
In interiorul orasului se afla, locurile sfinte crestine din tineretea lui Iisus, crucificarea sa, ingroparea si reinvierea, al trei-lea ca importanta loc sfant musulman - Al-Haram Al-Sharif - de unde profetul Mohamed s-a ridicat la cer, precum si locurile sfinte evreiesti ca Zidul Plangerii si Mormantul Regelui David.
Este orasul Sfant al umanitatii si Orasul pacii, in ciuda invaziilor si a jafurilor prin care a trecut de-a lungul secolelor.
Originile Ierusalimului s-au pirdut in negura timpului. Recent, excavatii arheologice au scos la iveala ramasite apartinand secolului al XV-lea ien., cand era numit Urusalimu in literatura Egipteana si Babiloniana. Prima mentiune biblica este probabil facuta sub numele de Salem, orasul preotului Melchisedek al Marelui Dumnezeu. In secolul al III-lea, sub domnia imparatului Constantin, Ierusalimul a devenit altar crestin. Mama imparatului - Elena - ordonand construirea Bisericii Mormantului Sfant. Ea stabilind locul unde Iisus a fost crucificat. Asa cum se stie, fiind sfatuita de episcopi, si relevandui-se in vis, Elena a stabilit un numar de locuri oficiale ca avand legatura cu Iisus, acestea fiind recunoscute si astazi ce cei mai multi crestini.
Putine locuri din lume dispun de o asemenea diversitate etnica si cu o asemenea vechime asa cum a avut si are Ierusalimul.
Inca din prima zi de vizita veti fi coplesiti de inspiratia istorica si semnificatia spirituala. Da, Ierusalimul este un oras cu o arhitectura speciala avand un efect unic si etern asupra vizitatorilor.